Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Lendava - Községközi Labdarugó Játékvezetők Egyesülete Lendva
logo

Obvestila

Seminar MDNS Lendava 2024
Sodniki ter pomočniki našega društva smo se v petek odpravili na tridnevni letni seminar, ki je letos že drugič zapored potekal v Domu na Svetini.
 
V petek, je po prihodu in nastanitvi, sledila otvoritev seminarja, kjer je bil podeljen grb ZNSS novemu članu našega drušva, Mihaelu Jurasoviću. Prav tako, je čestitke prejela Doroteja Gjerkeš za opravljen državni izpit. Po uvodu je bil čas za testiranje pravil nogometne igre.
 
V soboto zjutraj smo imeli na programu jutranji footing, za tem pa so sledila predavanja o učinkovitem sodobnem sojenju, prekrških in disciplinskih kaznih ter igre z roko. Po kosilu smo imeli tudi delo po skupinah, video test, analizo PNI in analizo videotesta. Popoldne smo vsi opravili trening za fizično pripravo. Sodniki, ki se nahajajo na državnih listah, so po treningu opravili še video analizo posnetkov svojih tekem.
 
Sledila je nedelja, ki se je prav tako začela s footingom. Beseda je tekom dneva tekla o sodelovanju sodniške ekipe, ofsajdu, vodenju tekme ter na koncu še o smernicah delovanja na tekmah.
 
Tekom seminarja se nam je pridružil tudi predsednik Medobčinske nogometne zveze Lendava, g. Slavko Režonja, in nam namenil nekaj navodil za sojenje v spomladanskem delu, ter spodbud za nadaljevanje prvenstva.
 
Vsem sodnikom in pomočnikom sodnika čestitamo za opravljena testiranja, prav tako pa vam želimo veliko dobrih odločitev v nadaljevanju sezone.
 UO MDNS LENDAVA

 
   
Objavljeno dne: 04. marec 2024