Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Lendava - Községközi Labdarugó Játékvezetők Egyesülete Lendva
logo

Zgodovina

Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov je bilo ustanovljeno kot samostojno društvo 11.10.1981 in je v začetku imelo 18 članov. Prvi predsednik društva je bil Martin Bukovec. MDNS Lendava je imelo v preteklosti kar nekaj sodnikov, ki so bili v takratni Jugoslaviji oz. Sloveniji dobro rangirani. Lendavski sodniki so bili dejansko že organizirani prej v društvu, ki pa ni bilo registrirano.

V takratnem času, to je v letih 1960-1975, je iz tega društva prihajalo na nogometna igrišča kar nekaj znanih imen takratnega sojenja: Štefan Gerenčer, Ludvik Lebar, Jože Šimonka, Viljem Sekereš in še mnogi drugi. Pozneje se je društvu priključilo večje število mladih in obetavnih sodnikov: Štefan Felbar, Boris Jeneš in Zlatko Pintarič. Za njimi prihaja nova generacija sodnikov: Jožef Koren, Marjan Tompa, Miran Bukovec in še mnogi drugi.

MDNS trenutno šteje 37 članov, od tega je 33 sodnikov še aktivnih in sodijo v MNL Lendava, PNL ter I., II. In III. SNL, kot tudi mednarodnih tekmovanjih.

Sodniki MDNS Lendava ohranjamo vsakoletna medsebojna srečanja, še posebej s sodniki MDNS Maribor, Ptuj in Murska Sobota. V preteklosti smo se udeleževali tudi srečanj s sodniki s Hrvaške in Madžarske, s katerimi bomo nadaljevali tudi v prihodnosti. Člani prav tako igramo vrsto prijateljskih tekem s posameznimi društvi oz. klubi.